Natte maar gezellige kermiskoning…

27 Juni, kermismaandag in Oostelbeers, dus tijd voor de jaarlijkse verschietingen om de titels van Kermiskoning en Kermisprins.

Rond 13:30 werd met het schieten op de vogel begonnen.

John Hems probeert als zovelen de vogel neer te halen...
John Hems probeert als zovelen de vogel neer te halen…

In de vierde ronde was het Wil Deenen die het laatste stuk van de vogelneerhaalde en zich voor een jaar Kermiskoning mag noemen. Wil, proficiat!

Daarna werd al snel begonnen met het schieten om de 15 punten en de bijbehorende titel. Het weer, wat steeds natter en winderiger werd speelde toch bij de nodige mensen parten, maar het is uiteindelijk 2 schutters gelukt om 15 keer raak te schieten: Hans van Spreuwel en Jan van Rijzingen. Zij moesten later in een kamp beslissen wie zich Kermisprins mocht kronen.

Tot het zover was, hadden we nog een bijzonder feit te vieren. Grard Leermakers was ooit op een kermismaandag bij de guld gekomen. Dit jaar is dat precies 60 jaar geleden. Jan de Koning hield een korte speech om daarbij stil te staan en overhandigde de bloemen en de fles wijn aan de jubilaris en zijn vrouw.

Een lachende jubilaris tijdens de speech van de hoofdman.
Een lachende jubilaris tijdens de speech van de hoofdman.

Op zijn beurt had Grard de gildebroeders van een hapje bij het drankje voorzien in de vorm van een frietkar. Men liet zich dit ook bijzonder goed smaken. Grard, gefeliciteerd met dit mooie jubileum en bedankt voor het eten!

Onze gildebroeders namen het hapje dankbaar in ontvangst...
Onze gildebroeders namen het hapje dankbaar in ontvangst…

Toen was het toch echt tijd voor de kamp. Deze was echter al in de eerste ronde beslist, nadat Hans hem raakte en Jan hem net miste.

Hans legt de, naar later bleek winnende, pijl op zijn boog...
Hans legt de, naar later bleek winnende, pijl op zijn boog…

Hans, van harte gefeliciteerd met deze prijs!

Uiteraard werd er nog even een pilsje op gepakt, waarna een aantal nog verder gingen op de kermis bij ’t Dorpsplein.

Meer foto’s zijn te vinden in de fotogalerij.

Facebooktwitter