EST 2015 Peine, Mooi en Verdienstelijk

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het Europees Schutters Treffen, ditmaal in Peine, in de buurt van Hannover. Vrijdag vertrokken we richting Vechelde, om eerst in te checken en daarna direct naar Peine te vertrekken voor de vlaggenparade.

In Peine aangekomen duurde het niet lang, of we kwamen onze collega gildebroeders uit Netersel tegen. Na afloop van de vlaggenparade togen we terug naar het feestterrein, prachtig gesitueerd in een mooi park in het centrum. Tijdens deze eerste avond werd er al snel verbroederd met gildebroeders van verschillende nationaliteiten.

Zaterdag was de dag van de verschieting om de titels van Europees Koning en Prins. Namens ons gilde traden koning Kees Deenen (uiteraard) en “prins” Bram Lindelauf aan. Helaas lukte het Kees niet om door de voorronde te komen, maar Bram wel. En hoe? Hij schoot de vogel, een schitterende uil, los en mocht deze mee naar huis nemen.  In de finale werd het laatste schot net voor hij aan de beurt was gelost, dus de titel van Prins ging ook niet mee naar Oostelbeers. Nadat hij  ’s avonds in de tent zijn uil had ontvangen en luidruchtig door ons gilde was toegezongen, maakten we ons op voor de tweede gezellige feestavond.

Bram und seine Eule
Bram heeft zijn uil in ontvangst genomen

Zondag was het de dag van de presentatie van alle (ruim 340!) deelnemende gilden. Het was net als de rest van het weekend tegen of net over de 30 graden, dus zweten geblazen. De optocht was maar liefst 3 kilometer lang en kende de nodige onderbrekingen. Sommigen daarvan waren lang genoeg om even een vendelgroet te brengen, die dan weer dankbaar door het aanwezige publiek in ontvangst werd genomen. Na de optocht werd het nog een gezellige middag in “de Brabantse Hoek”. Om iets voor zevenen togen we samen met Wintelre gebroederlijk naar de bus.

Terug in het hotel snel nog even opfrissen, voordat we naar de dichtstbijzijnde biergarten togen voor een heerlijke maaltijd (veel vlees is in mijn ogen altijd goed J) en een drankje. Daarna een beetje op tijd naar bed om de volgende dag, tevreden terugkijkend op een héél mooi weekend, terug te gaan naar Oostelbeers.

De foto’s zijn inmiddels ge-upload! Mocht iemand nog meer foto’s hebben, dan ontvang ik ze graag via info@stjoris-oostelbeers.nl.

Facebooktwitter