Gezellige Gildendag Oeffelt

Afgelopen zondag was het weer tijd voor de laatste gildendag van dit jaar. Dit keer in Oeffelt, in de kring Land van Cuijk. Om 10 uur stonden we op de bus te wachten die een half uurtje ervoor de mannen en vrouwen van St. Joris Hoogeloon al had opgehaald. Na een busreis van een uurtje kwamen we aan in een zonnig Oeffelt.

Wil en Ellie Stokmans waren een dag eerder al met Bram Lindelauf naar Oeffelt getrokken voor de gezellige tiroler avond, die een heel stuk minder tirools bleek te zijn dan verwacht.

Ons gilde tijdens de optocht in Oeffelt (met dank aan www.tunnis.nl)

Na een mooie, goed bezochte optocht stonden we op het veld opgesteld voor de massale opmars. Omdat we nog even moesten wachten op de laatste gilden, waren een aantal al naar de tent of toiletwagens getogen. Toen het daarna ook nog begon te waaien en te regenen, was ons gilde bij de opmars nog door slechts 5 personen vertegenwoordigd, nl. Kees Deenen, Cees van der Velden, Jan de Koning, Jeroen Hems en Bram Lindelauf.

Na de opmars hielden ook zij de slangenvolte voor wat ie was en gingen ze de natte spullen snel naar de bus brengen. Het weer was inmiddels alweer wat opgeklaard, zodat we met goede moed en zin aan de schietwedstrijd konden beginnen. Met 5 schutters die er 15 afschoten, waaronder Frank Claassen die nog niet zo heel vaak heeft geschoten (respect), deden we het het best van alle gilden.

Ons eerste viertal miste slechts één pijl en won daarmee de korps competitie. Wil Deenen werd kampioen individueel en Wim Aerts 3e.

Onze busbroeders uit Hoogeloon deden het ook keigoed! Bert van Rooij had het koningskruis in de wacht gesleept.  Jan Nouwens won de 1e prijs individueel.

Alle prijswinnaars hebben al een handje gehad, maar bij dezen nogmaals gefeliciteerd!

Daarmee namen we zo’n beetje alle prijzen onder de schutters in één bus mee terug de Kempen.

Eenmaal terug in Oostelbeers zijn we nog ff gezellig gaan afpilsen in het Dorpsplein en sloten we deze geweldig mooie en prijzenvolle dag skôn af.

Helaas geen foto’s deze ronde.

Facebooktwitter