Gezellige kringdag De Horst (Rijk van Nijmegen)

Afgelopen zondag togen we met een kleiner aantal dan we de laatste tijd gewend zijn, richting De Horst (bij Groesbeek) om deel te nemen aan de kringdag van de kring Rijk van Nijmegen. Niet iedereen had de laatste berichten omtrent de vertrektijden gekregen, dus we vertrokken wat later dan de bedoeling was.

Maar na iets meer dan een uur kwamen we aan op het gilde terrein en konden we ons klaarmaken voor het defilé en de optocht die er direct op volgde.

Het verschil tussen de Gelderse schutterijen en de Brabantse gilden was hier overduidelijk te zien. Gelderse schutterijen worden vaak door complete fanfares begeleid, compleet met majorettes, Brabantse gilden door tamboers en bazuinblazers. “Zij” marcheren, “wij” gaan… enz. enz.

Na een tocht door het dorp, waar de opkomst van het publiek helaas wat tegenviel, kwamen we weer aan op het sportpark, waar de diverse wedstrijden begonnen.

Ons gilde deed alleen  mee aan de schietwedstrijden, waar de resultaten erg tegenvielen. Dit was volgens de schutters te wijten aan een verkeerd geplaatste schutsboom. Na het schieten gingen we de tent in om het nog ff gezellig te maken tot we weer met de bus op huis aan togen.

Ût waor best gezellig ja...
Ût waor best gezellig ja…

De foto’s die die dag zijn gemaakt, zijn in de galerij te vinden.

Facebooktwitter