Gezellige seizoensafsluiting in Sittard!

Afgelopen zondag, 23 oktober, zijn we met een kleine 30 personen naar Sittard getogen om daar deel te nemen aan het schutterij treffen en het Oktoberfeest aldaar. Om 9:30 was (bijna) iedereen aanwezig bij het Dorpsplein (volgende keer de wekker zetten Wil) om vervolgens in te stappen en de mensen van St. Lambertus uit Vessem op te halen.

Rond 11:00 kwamen we aan in het zonnige Sittard. Het weer was werkelijk fantastisch, ze konden het niet beter treffen! Wij ook niet trouwens. Eenmaal in de tent werd er een kop koffie en een gevulde koek aangeboden door de organisatie, waarna toch vrij snel naar de tap uitgeweken werd 🙂

Koning Wim van de Loo
Koning Wim van de Loo tijdens de Oktoberfeesten in Sittard

Rond 14:00 ging de optocht van start met ons als laatste in de rij. En daar was aardig wat volk op afgekomen. Op een gegeven moment sloot Schutterij St. Jan uit Kuijenborg achter ons aan in de rij en kwamen we als één-na-laatste over de streep :). Ik weet niet hoe het met de rest van de deelnemers was, maar ik had het best warm gekregen van dat lopen in de zon.

En dus werd het tijd voor een gezellig feestje met veel Duitse muziek, braadworsten en bier natuurlijk! Al met al was deze dag een ontzettend gezellige afsluiting van een mooi seizoen. En volgens mij ben ik niet de enige die er zo over denkt:

Verbroedering en "verzustering"
Verbroedering en "verzustering" tijdens een bijzonder gezellig feest.

De foto’s bij dit artikel zijn van het St. Joris gilde uit Ulft afkomstig (www.polsekermis.com). Zij hebben ook een filmpje op YouTube staan, waar ons gilde ook nog een rolletje in heeft (op 6m48s) 🙂

Facebooktwitter