Gezellige verschieting om de Beerse Trofee

Zondag 3 mei was gilde St. Joris Oostelbeers weer aan de beurt om de verschieting om de Beerse Trofee te organiseren.

Op zaterdag en zondag waren weer veel gildebroeders in de weer om deze verschieting succesvol te laten verlopen. Het enige waar het gilde geen zeggenschap over had was het weer… Op zaterdag, tijdens de opbouw, was het prima! Er stond een lekker zonnetje en de temperatuur was aangenaam. Binnen anderhalf uur was het terrein opgebouwd en konden de aanwezigen lekker genieten van een welverdiend biertje dankzij onze gildeknecht!

Zondag om 07:30 uur waren de eerste gildebroeders alweer aanwezig om de laatste puntjes op de i te zetten. De eerste schutters werden vroeg verwacht en voor 08:00 uur stond de eerste plank al onder de boom. De condities waren op dat moment prima! De temperatuur was prima en het was nagenoeg windstil.

De weersvoorspellingen waren niet positief en dat bleek gedurende de dag waarheid te worden. Halverwege de middag begon het te miezeren, werd het weer droog, begon het te regenen, werd het weer droog, begon het harder te regenen, enzovoort enzovoort…

Voordat we begonnen met de kamp hadden er 99 schutters geschoten waarvan 12 schutters een volle kaart hadden van 20. Tevens telden de laatste 10  punten voor de kampioen, hiervoor hadden we 27 kandidaten. Het totaal gemiddelde per schutter kwam uit op 16,29 rake pijlen per schutter.

We begonnen de kamp, in de regen, met de verschieting om de Beerse Trofee, waaraan alle (aanwezige) schutters met 20 punten mochten deelnemen, te weten; Remco Hermans (OLV Zeelst), Hans Smits (St. Joris Hoogeloon), Hendie van Berkel (St. Joris Diessen) en Wim Aarts (St. Joris Oostelbeers). Na verschillende schouderschoten werd de kamp (weer) gewonnen door Remco Hermans. Namens gilde St. Joris Oostelbeers van harte gefeliciteerd!

Het volgende onderdeel van de kamp was de verschieting voor de kampioen, wat een hele mooie vleesprijs bleek te zijn. Remco mocht hieraan niet deelnemen omdat hij de Beerse Trofee net had gewonnen, waarna er 12 deelnemers overbleven, te weten; Hans Smits, Hendrie van Berkel, Dennis Tenbult, Pieter Huijbers, Paul Leermakers, Wim Aarts, Jos van Vroenhoeven, Willem van der Vleuten, Wim van de Loo, Walter Huisman, Fons Brand & Martijn Vorstenbosch.

Ook hier werd na enkele schouderschoten de strijd beslist. Wim Aarts (St. Joris Oostelbeers) was de winnaar van de kampioen en ging met de vleesprijs naar huis! Namens gilde St. Joris Oostelbeers van harte gefeliciteerd!

Ondanks de weersomstandigheden is de verschieting om de Beerse Trofee dit jaar weer goed geslaagd. Iedereen bedankt en tot de volgende keer!

Facebooktwitter