Kermismaan… eh zaterdag

In verband met het koningschieten a.s. maandag zijn de verschietingen die normaal op kermismaandag plaatsvinden verplaatst naar vandaag, zaterdag de 29e. Welke verschietingen dat zijn? We hebben het over de verschieting om het torenschild en de kermiskoning verschieting.

In tegenstelling tot andere jaren werd dit jaar gekozen om eerst het torenschild te verschieten op de vogel en daarna pas om de titel van kermiskoning te strijden.

De vogel, ook dit jaar afkomstig van Ries Verhagen, wist het lang vol te houden. Ruim 4 rondes (van 30 schutters) waren er nodig, voordat Kees van den Bosch het laatste stuk eraf schoot (prachtig op de gevoelige plaat vastgelegd Wil) en het torenschild naar zich toe haalde. Kees nogmaals gefeliciteerd.

De vogel (of wat er van over is)
Het winnende schot...

 

Daarna had men 15 schoten de kans om zich tot de kampers om de titel van kermiskoning te rekenen. Uiteindelijk was dit weggelegd voor Sjaak Neggers, Paul Leermakers, Hans van Spreuwel, Peter Deenen, Wim Aerts en Peter Heuvelmans. Drie keer normaal en drie keer schouderschot en het pistoolschot waren er nodig, voordat Peter Deenen zich kermiskoning had gekroond. Peter, ook jij gefeliciteerd.

Verder was er nog één prijs te vergeven, waar vandaag niet om werd geschoten. Deze was voor de schutter die zijn gemiddelde het meest had verbeterd. Wil Huijbregts, proficiat met deze prestatie.

Al met al een dag die, hoewel het qua weer vooral in het begin twijfelachtig was, ontzettend goed verliep. Meer foto’s zijn te vinden in de galerij.

 

Facebooktwitter