UPDATE: Koningsschieten 26 juni 2023

Na 5 jaar is het weer zover. Dan organiseert ons gilde de strijd om de titel van Koning van het gilde. In 2018 schoot Sjaak Neggers zich tot koning en de 2,5 jaar dat het leven door de pandemie werd onderbroken, hebben hem vast nog vastberadener gemaakt zijn titel te prolongeren.

Op 26 juni a.s. zullen we gaan zien of hij het ook waar gaat maken, op ons schietterrein bij de Oude Toren in Oostelbeers. Voor de laatste keer zoals het er nu naar uitziet, want we zijn eindelijk druk bezig met de inrichting van ons nieuwe schietterrein aan de Hoogeindseweg.

UPDATE: Na een spannende strijd is Wil Stokmans als winnaar uit de strijd gekomen!!

Er deden 3 schutters mee aan de verschieting om het Koningschap van het gilde; te weten Wim van de Bos, Wil Stokmans en huidige Koning Sjaak Neggers. Wil Stokmans wist zich na het vallen van de vogel als Koning te laten kronen.

Na de feestelijkheden op het schutsterrein bij de Oude Toren (de laatste keer) trok het gilde naar Wil om daar te drinken op zijn Koningschap. Vervolgens ging het gilde verder naar ‘De Kerk’ waar hij een mooie serenade van Harmonie en Drumband ‘De Vriendschap’ ontvangst mocht nemen. De dag werd verder besloten met een drankje en het bleef nog lang gezellig… 🙂

Wil, van harte gefeliciteerd met je Koningschap en succes met het vertegenwoordigen van het gilde de komende 5 jaar!

Facebooktwitter