Kringdag in Oirschot

Op 31 mei waren we met een flinke delegatie te gast in Oirschot op de Kring Gildedag, georganiseerd door het Gilde Broederschap van Onser Lieve Vrouwe in Oirschot.

Om half één begonnen onze broeders zich langzaam naar de opstelplek te begeven, waarna we iets na één uur vertrokken voor de optocht door het centrum van Oirschot. Helaas vonden we het nodig om de regenhoes om de trommen te trekken. Het dreigde af en toe met een buitje.

Terug op het terein was het wachten tot iedereen binnen was en de grote opmars kon beginenn. Na de opmars kwam dan het eerste noemenswaardige buitje toch echt naar beneden.

Na de vendelgroet, moest iedereen in ras tempo de tent in, niet alleen vanwege de reden, maar ook om de organisatie in staat te stellen de diverse wedstrijdonderdelen uit te zetten op het veld.

Wij deden dit keer alleen mee met het bazuinblazen voor de groepen. En niet voor niets, we werden namelijk eerste met een, naar ons idee goede, maar zeker niet perfecte uitvoering van de Federatiemars! Bram, Piet, Wim en Berry (en Wil ook een beetje, ook al blies je niet mee)… Proficiat!

Naast de eerste prijs voor het bazuinblazen, hadden we ook de eerste prijs in de tentoonstelling, voor het mooiste gildevaan. Een mooie waardering voor een heel mooi vaandel.

En het tweede viertal sleepte, ondanks het slechte weer voor de schutters, de vierde prijs in de wacht. Heren, ook gefeliciteerd met deze prestatie.

Ik moest helaas alweer snel weg, want ik wilde toch nog een helft van Beers zien, maar voor een enkeling onder ons was het nog lang gezellig (hè Jos?)…

Facebooktwitter