Paasschild Verschieting 2015

Het was een perfecte middag om 15 pijlen te schieten voor het paasschild. Onder het genot van een pilsje, een glaasje fris of een Nipperke (met dank aan Dennis) en het verplichte gekookte eitje namen ruim 30 schutters deel aan deze jaarlijks terugkerende verschieting die meetelt in de 100-punten competitie.

Paaseieren vinden gruwelijke dood in Oostelbeers

 
Nadat alle schutters onder goede omstandigheden, geen wind en droog, hun 15 schoten hadden gelost, bleven er 8 schutters over die in de kamp moesten beslissen wie er met het schild aan de haal zou gaan.

Paul Leermakers, Jos van Vroenhoven, Bram Lindelauf, Jan van Rijzingen, Jan Vennix, Wim Aarts, Peter Deenen en Corné Timmermans leverden goed strijd, maar na drie gewone schoten en drie schouderschoten waren er nog slechts 4 schutters over. Nadat Paul, Jan (Vennix) en Peter hadden gemist, lag de druk op de schouders van Corné. Hij voelde er niets van, zei hij zelf en schoot overtuigend raak, waarna hij al ja-roepend beide armen in de lucht gooide 🙂

Nadat hij alle felicitaties in ontvangst had genomen, restte hem nog één ding, het schildje uit handen van John Hems in ontvangst te nemen. Nog een pilsje van Corné en toen werd het langzaam tijd om huiswaarts te keren. Op naar de volgende verschieting.11 april is het nl. weer tijd voor de Beerse gilden om onderling de strijd aan te gaan onder “d’n torre”…

Foto’s van deze middag staan inmiddels online. Voor diegenen die een of meer foto’s op origineel formaat willen, stuur even een mailtje naar Jeroen Hems of info@stjoris-oostelbeers.nl.

Facebooktwitter