Prachtig Gildefeest in Casteren

Afgelopen zondag, 5 juli, was het aan Casteren om gastheer te spelen voor een groot aantal gilden van binnen en buiten de kring. De dag begon al zonnig, al trok er af en toe een wolkje over. Dit zorgde wel  voor een welkome verkoeling.

Tijdens de optocht was de temperatuur flink opgelopen, wat in mijn geval zorgde voor een drijfnat overhemd. Gelukkig ook hier waterpunten tijdens de optocht en de optie om in zomertenue te lopen. Eenmaal terug op het terrein hadden we tijd om ons vochtniveau verder op peil te brengen, want we liepen op plaats 7 in de optocht en waren dus vlug terug.

Na de massale opmars werd het terrein snel klaargemaakt voor de individuele en groepswedstrijden.

Bas Harbers
Bas Harbers tijdens zijn individuele kür (foto www.casteren.net)

Voor ons gilde namen, naast de schutters, de vendeliers deel als groep, en Bas individueel. Geen gemakkelijke wedstrijden, gezien de stevige windvlagen. De bazuinblazers deden ook mee als groep, maar werden ook door Bram Lindelauf individueel vertegenwoordigd.

Aan het eind van de middag, toen de wedstrijden ook bijna gestreden waren, brak het onweer los. Genoeg reden voor iedereen om er nog een gezellige namiddag en avond van te maken in de tent.

Wil Deenen en Corné Timmermans vielen namens de schutters in de prijzen en werden respectievelijk 6e en 7e. Voor wat betreft de overige disciplines weten we het (nog) niet, want er leek iets mis te gaan bij de prijsuitreiking. Dat mocht de pret niet drukken, want even later stonden de vendeliers weer op de tafel tijdens Brabant van Guus…

Langs deze weg willen we Gilde St. Willibrordus bedanken voor de gastvrijheid en een uitstekend verlopen en gezelig feest!

Foto’s van deze dag zijn te zien op http://www.casteren.net.

Facebooktwitter