St. Jorisdag 2014

Ook dit jaar hadden we een avond geprogrammeerd voor dé dag van onze patroonheilige. Hoewel het dit jaar anders was dan andere jaren. Deze avond begon met een viering in de kerk, voorgegaan en -gezongen door Mieke Vennix en Toos Wilborts.

Na de viering gingen we naar ons gildehuis, ’t Dorpsplein, waar we van een heerlijk buffet konden genieten. Met volle buik werden we deelgenoot gemaakt van de werkwijze van het gilde St. Commercius. Een “skon” stukske van Jan van Gisbergen. Enkele goede punten werden opgepikt, zo schieten we vanaf volgend jaar met volautomatische machinegeweren.

Daarna werden briefjes uitgedeeld om de nieuwe tafelindeling kenbaar te maken. Het werd ’s ff goed door mekaar gehusseld en toen was het tijd voor de quiz avond.

De eerste ronde was een fotoronde, waarin men bekende en minder bekende plekken uit Oostelbeers moest herkennen aan een klein stukje van een foto. Dit bleek voor niemand een groot probleem, hier en daar één foutje, maar men had duidelijk nog niet te veel gedronken.

Daarna werden er tekeningen uitgedeeld met daarin een groot aantal spreekwoorden verstopt. Hier werden al enkele verschillen duidelijk. het aantal gevonden spreekwoorden lag tussen 12 en 23.

Bij de Brabantse woorden die men moest vertalen, werden de verschillen groter en waren er al een aantal groepen die vast op de winst afgingen, maar de open vragen ronde moest nog komen. Die kon je maken of breken.

Vragen over de guld in het bijzonder, zoals “Wie is het oudste lid?”, “Wie woont het verste weg vanaf ’t Dorpsplein” en meer leidden uiteindelijk tot 3 finalisten die nog even een legpuzzel moesten leggen.

Groepen 1, 3 en 7 zonden één afgevaardigde naar voren Barry van Nunen (groep 3) wist uiteindelijk de moeilijke puzzel als eerste neer te leggen en Bram Lindelauf en Kees de Koning achter zich te laten.

De hoofdprijs was een auto, die de winnaars van groep 3 dan ook dankbaar in ontvangst namen. Daarnaast hebben ze de eer de activiteit voor de volgende st. Joris dag te organiseren.

Zodra de foto’s beschikbaar zijn, plaats ik ze bij dit artikel.

Facebooktwitter