Zonnige bijeenkomst Landgoed Baest

Afgelopen zaterdag waren weer uitgenodigd op landgoed de Baest door onze beschermheer en -vrouwe. Van de parkeerplaats vertrokken we in optocht naar het grasveld voor het woonhuis, waar we onze gastheer en -vrouw een vendelgroet brachten.

Na deze vendelgroet, brachten tamboers en bazuinblazers de Federatiemars ten gehore.  Daarna verraste mijnheer en mevrouw van de Mortel de tamboers, die sinds begin dit jaar talrijker waren dan het aantal trommen, met een schitterende nieuwe trom.

Nadat ondergetekende de trom in ontvangst had genomen, voerde ik met Bram Lindelauf de Rodgess mars op.

 

Tijdens de eerste gildendag dit jaar, in Moergestel, was het nieuwe standaard vaan al in gebruik genomen. Tijdens deze bijeenkomst werd het vaan officieel overgedragen uit handen van raadsheer John Hems aan standaardrijder Kees Liebregts. Het vaan werd nog bewonderd door de aanwezigen, waarna mijnheer van de Mortel een korte toespraak hield.

Daarin gaf hij aan blij te zijn met de geweldige opkomst, een schitterende vendelgroet en ook verheugd te zijn met het feit dat muziek een grotere rol krijgt binnen het gilde. Daarna bedankte hij iedereen en verzamelden we ons voor het maken van de groepsfoto.

Daarna hadden we nog kort tijd voor een hapje en een drankje, voordat we richting de boom vertrokken voor de verschieting om het Baesterschild.

Nadat de vogel was geplaatst, was het eerst de beurt aan de gasten om een pijl te schieten, waarna het de beurt was aan ons. Na twee ronden, was het Ries Verhagen die het laatste schot loste en de vogel neerhaalde, ironisch genoeg de vogel die hij zelf had gemaakt.

Na nog een paar drankjes en een hapje van de snack kar, gingen we terug naar de Eikenhoef om nog even gezellig te verbroederen onder het genot van een pilsje en zelfs een borreltje.

Er zijn heel wat foto’s gemaakt, zodra ik ze heb zoek ik een paar mooie uit en plaats ik ze..

Facebooktwitter